Ionische eilanden

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

De Ionische eilanden liggen ten westen van het vasteland van Griekenland in de Ionische zee. Uit welke eilanden bestaan de Ionische eilanden en waar ligt deze eilandengroep? Op deze informatieve pagina geven we je alle informatie over de Ionische eilanden van Griekenland. Ontdek de populairste bestemmingen van deze eilandengroep.

De populairste Ionische eilanden zijn:

Mooiste Ionische eilanden

Corfu

Corfu

Corfu is het noordelijkste eiland, gelegen ten westen van Griekenland in de Ionische zee. Het is een groen eiland met veel natuur en rotsen. Het is een veelzijdige vakantiebestemming, voor zowel wandelaars als strandliefhebbers. Dit mooie Ionische eiland heeft kiezel- en zandstranden.

Ionische eilanden - Kefalonia

Kefalonia

Dit is het grootste Ionische eiland van Griekenland. Het ligt onder Lefkas en boven Zakynthos in de Ionische zee. Kenmerken zijn de prachtige natuur, veel rustige plekken, traditionele dorpjes en mooie zandstranden.

Ionische eilanden - Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos is een populaire bestemming waar mensen graag vakantie vieren. Het heeft prachtige zandstranden en veel bezienswaardigheden, zoals dorpjes. Er zijn veel mooie hotels aan het strand.

Ionische eilanden - Lefkas

Lefkas

Lefkas wordt ook Lefkada genoemd en ligt onder Corfu en boven Kefalonia in de Ionische zee ten westen van het Griekse vasteland. Het is er bergachtig en heeft veel mooie baaien.

Welke eilanden zijn Ionische eilanden?

Naast Corfu, Kefalonia, Zakynthos en Lefkas bestemmingen behoren Ithaka en Paxos / Paxi ook tot de grotere eilanden. Tevens zijn er een aantal kleinere minder bekende eilanden. Aan de westkant van het Griekse vasteland tref je de befaamde Ionische eilanden aan. Corfu ligt bovenin, gevolgd door Lefkada. Onder Lefkada ligt Kefalonia en het onderste grote eiland is Zakynthos.

Wat maakt deze eilandengroep zo bijzonder? Het heerlijke weer, ook in het voorjaar en najaar is voor veel mensen een reden om een vakantie te boeken naar deze bestemming. Het landschap en de natuur zijn ook uitzonderlijk mooi. Uniek is het berglandschap en de vele baaien met witte zandstranden en azuurblauwe zee. De bevolking is gastvrij en vriendelijk, het eten is er heerlijk. De vele restaurants zorgen voor een aangename sfeer.

De bestemming is veelzijdig en daardoor geschikt voor veel mensen. Of je nu op zoek bent naar een relaxte strandvakantie of naar een actieve vakantie in de natuur, op de Ionische eilanden van Griekenland is alles mogelijk. Naast de prachtige natuur zijn er ook veel historische gebouwen te bewonderen.

Mooiste Ionische eilanden

De vier genoemde bestemmingen zijn het meest geboekt als vakantie. Wat is het mooiste Ionische eiland? Dat is afhankelijk van je wensen. Elk eiland is mooi en bijzonder en uniek. Stel jezelf eerst de vraag naar wat voor vakantie je op zoek bent, zoals:

 • Strandvakantie
 • Actieve vakantie

Daarnaast weet je misschien al wat voor soort hotel of resort je aanspreekt. Groot of liever kleinschalig, aan het strand of liever in de natuur, in het centrum of liever rustiger gelegen. Dichtbij het vliegveld of verder wanneer je bijvoorbeeld een auto huurt. Er zijn via TUI mooie reizen te boeken, via onderstaande link kom je op de pagina van de Ionische eilanden. Selecteer vervolgens op je vakantiewensen, zoals kindvriendelijk of juist adults only. Aan de hand van je wensen komen de mooiste vakantie naar voren. Ontdek op welke eilanden deze mooie hotels en resorts liggen. Een antwoord op de vraag “wat is het mooiste Ionische eiland?” krijg je doordat je de beste vakanties op de voor jou beste bestemmingen liggen. Selecteer de mooiste Ionische eilanden aan de hand van je wensen:

 • Luxe hotels (5 sterren)
 • All inclusive
 • Kleinschalig
 • Kindvriendelijk
 • Adults only
 • Aan het strand
 • In de natuur

Waar liggen de Ionische eilanden?

Ionische eilanden kaart

De Ionische eilandengroep ligt ten westen van het vasteland van Griekenland. In de Ionische zee liggen kan je op bovenstaande kaart de populairste eilanden zien. Corfu ligt bovenaan vlakbij de grens. Daaronder liggen Lefkada, Kefalonia en Zakynthos.

Ionische eilanden of Cycladen?

Twijfel je tussen de Ionische eilanden of de Cycladen? Welke eilandengroep is het mooiste? Dat is door ons niet te zeggen, omdat elke bestemming uniek en prachtig is en zijn eigen karakter heeft. Zowel de Ionische als de Cycladen zijn populair onder reizigers en hebben prachtige stranden en mooie natuur. Santorini van de Cycladen staat bekend om zijn mooie witte huisjes met blauwe daken.

Hoe lang is het vliegen?

Hoe lang is het vliegen naar de Ionische eilanden van Griekenland? Het is belangrijk om vooraf de vliegtijd en de vliegafstand te weten. Aan de hand van de vluchtduur kan je bepalen hoe laat je op plaats van bestemming bent. Op de uitgebreide pagina’s kan je per eiland de vliegtijd bekijken, vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Groningen.

Vliegtijd:

 • Corfu: 2,5 uur
 • Kefalonia: 2,5 uur / 3 uur
 • Zakynthos: 3,5 uur
 • Lefkas: 3 uur en een kwartier

Informatie

Hoofdstad: Corfu
Oppervlakte: 2.300 km²
Aantal inwoners: ruim 200.000
Grootste eiland: Kefalonia

De vakantiebestemmingen hebben allemaal zandstranden, waarvan sommige tot de mooiste stranden van de Griekse eilanden behoren.

Populaire vakantiebestemmingen Ionische eilanden

Via bijvoorbeeld TUI kan je prachtige reizen boeken naar deze populaire bestemmingen.

 • Zakynthos
 • Corfu
 • Lefkas
 • Kefalonia

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen deze bestemmingen? Bekijk dan ook eens de onze top 10 met daarin de mooiste eilanden van Griekenland.

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.