Zakynthos

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

Op vakantie naar Zakynthos? Dit Griekse eiland is één van onze favorieten. Zakynthos is een Grieks eiland dat deel uitmaakt van de Ionische eilanden. Het eiland heeft prachtige landschappen, de mooiste stranden en een helderblauwe zee. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, met veel bezienswaardigheden.

Tip: Bekijk de populairste bestemmingen op Zakynthos op TUI:

Lees alles over Zakynthos op de website van TUI via bovenstaande links. Wat is er te doen en wat maakt deze bestemming zo bijzonder? Bekijk de foto’s en uiteraard de mooiste hotels en resorts.

De hoofdstad van Zakynthos, met dezelfde naam, is een populaire toeristische bestemming met veel leuke winkels en restaurants. De stranden zijn een van de redenen waarom toeristen voor dit eiland kiezen. Populaire strandbestemmingen op het eiland zijn Laganas, Tsilivi en Argassi (TUI). De mooiste hotels en resorts hebben wij al voor je gevonden, ons team heeft ze in een top 4 gezet die je hieronder kunt bekijken.

4 x de mooiste hotels en resorts van Zakynthos!

Op vakantie naar het mooie Griekse eiland Zakynthos? Dan is onze top 4 met mooiste en beste hotels en resorts iets voor jou! Dit vinden wij de mooiste hotels en resorts van Zakynthos, gebaseerd op de ligging, aanwezigheid van een zwembad, aantal sterren en onze bevindingen. Wat een prachtige resorts heeft het eiland, bekijk ze snel hieronder.

Zakynthos resort - Tsilivi - TUI
 • ZAKYNTHOS – Tsilivi
 • Aan het strand
Zakynthos - Resort - Tsilivi - TUI
 • ZAKYNTHOS – Tsilivi
 • Eén van de mooiste hotels
Zakynthos resort - Tsilivi - Vakantiediscounter
 • ZAKYNTHOS
 • Prachtig resort aan zee
Zakynthos resort - Tsilivi - Sunweb
 • ZAKYNTHOS
 • Dit resort moet je zien

Hoofdstad

De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-stad. Het is de grootste stad op het eiland met veel leuke winkels en gezellige restaurants.  Daarnaast heeft de hoofdstad veel bezienswaardigheden en historische gebouwen uit de Ottomanische tijd en de Venetiaanse periode.

Een bezoek aan de hoofdstad mag niet ontbreken tijdens een vakantie op dit mooie Griekse eiland.

Weer en temperatuur

Het klimaat op Zakynthos is mediterraan. Dit betekend: zachte winters en warme, droge zomers. De gemiddelde maximale temperatuur in de winter is rond de 14 graden, terwijl de gemiddelde maximale temperatuur in de zomer rond de 31 graden ligt.

De regenval is het hoogst in de wintermaanden en de minste in de zomermaanden. De zee is het hele jaar door aangenaam, met een temperatuur tussen de 16 en 26 graden.

Bezienswaardigheden

Er is veel te doen op Zakynthos, de leukste en meest bijzondere bezienswaardigheden hebben wij voor je op een rij gezet:

 • Solomos en Kalvos Museum: Museum over de geschiedenis en cultuur van het eiland.
 • Venetiaanse Kasteel: Prachtig historisch kasteel dat zeker een bezoekje waard is.
 • Navagio Beach: Dit is een mooi zandstrand met helderblauw water en een verlaten scheepswrak.
 • Keri Caves: Spectaculaire grotten die zeker een bezoekje waard zijn.

Het Griekse eiland heeft nog veel meer bezienswaardigheden, welke dat zijn vertellen wij je op de pagina over bezienswaardigheden.

Mooiste stranden

Navagio Beach - Zandstrand Zakynthos Griekse eilanden

Een aantal van de meest populaire en mooiste stranden op het Griekse eiland Zakynthos zijn:

 • Navagio Beach (Shipwreck Beach)
 • Porto Vromi
 • St. Nicholas Beach
 • Xigia Beach

Bekijk onze stranden pagina met daarin meer foto’s en beschrijvingen van de mooiste stranden.

Kaart en ligging Zakynthos

Kaart Zakynthos - Waar ligt Zakynthos

Zakynthos is een Grieks eiland dat deel uitmaakt van de Ionische eilanden. Het is gelegen in de Ionische Zee, ten westen van het vasteland van Griekenland. Het eiland ligt ongeveer 20 km ten zuiden van de Peloponnesos en ongeveer 40 km ten zuidwesten van het eiland Kefalonia. Het is het derde grootste Ionische eiland en heeft een oppervlakte van 405,6 km² en een inwonersaantal van ruim 40.500.

Reisinformatie

Hoelang is het vliegen?

Bij het uitzoeken van een vakantie is de vliegtijd een belangrijk aspect. Kies bij voorkeur voor een directe vlucht, hierdoor voorkom je vertraging bij de overstap. De vliegtijd vanaf Amsterdam – Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur. Bekijk de pagina over de vliegtijd voor meer informatie.

Afstand

De afstand vanaf Nederland bedraagt ongeveer 2.250 kilometer.

Aantal inwoners en oppervlakte

Er wonen ruim 40.500 mensen op het eiland, dat een oppervlakte heeft van 405,6 km².

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.