Bezienswaardigheden Zakynthos

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

Zakynthos is een mooi Grieks eiland met veel bezienswaardigheden, activiteiten en excursies. Wat is er te doen op Zakynthos en wat moet je echt hebben gezien? De top 10 bezienswaardigheden van Zakynthos hebben wij voor je op een rij gezet.

Tip: Bekijk de populairste bezienswaardigheden en vakanties op TUI:

Bezienswaardigheden en informatie over deze bestemming kan je via bovenstaande links op TUI bekijken. Tevens vind je er de mooiste hotels en resorts, neem even een kijkje.

De populairste en meest bijzondere bezienswaardigheden vind je in onze top 10, samengesteld door ons team. Bekijk de foto’s van de activiteiten en lees de informatie om een goed beeld te krijgen.

Bekijk bezienswaardigheden, excursies en vakanties op TUI.nl:

De leukste plekken van het eiland ontdek je hieronder:

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Wat is er te doen op Zakynthos?

In onze top 10 bezienswaardigheden vind je de leukste activiteiten en uitstapjes op het eiland. Maar er is nog veel meer te doen, bekijk ook de websites van bijvoorbeeld TUI of Sunweb voor meer informatie en leuke tips. Excursies kan je vooraf boeken bij je reisorganisatie, zo ben je verzekerd van een plek.

Leuke bezienswaardigheden en uitstapjes zie je op Sunweb.nl:

Wat te doen op Zakynthos

 • Navagio (Scheepswrak) strand
 • Blauwe grotten
 • Tsilivi
 • Marathonisi
 • Keri Kaap
 • Zakynthos stad
 • Cameo Island
 • Glasbodemboot Agios Sostis
 • Olijfoliefabriek
 • Waterpark
Zakynthos resort - Tsilivi - TUI
 • Mooi resort aan het strand
Zakynthos resort - Tsilivi - Vakantiediscounter
 • Dit resort moet je zien!

Top 10 bezienswaardigheden Zakynthos

Navagio (Scheepswrak) strand

Bezienswaardigheden Zakynthos - Navagio Scheepswrak strand

Navagio (Scheepswrak) strand is een van de meest beroemde en gefotografeerde stranden ter wereld en een populaire bezienswaardigheid op het Griekse eiland Zakynthos. Het is gelegen aan de noordwestkust van het eiland en wordt omringd door hoge kalkstenen kliffen.

Boottochten naar Navagio strand vertrekken vanuit verschillende havens op Zakynthos, zoals Porto Vromi, Agios Nikolaos en Zakynthos-stad. Deze excursies duren meestal enkele uren en bieden de gelegenheid om te zwemmen en te genieten van het spectaculaire uitzicht op het strand en het scheepswrak.

Er is ook een uitkijkpunt op de klif boven het strand. Om bij dit uitkijkpunt te komen, moet je met de auto of scooter naar het dorp Anafonitria rijden en van daaruit de borden naar het uitkijkpunt volgen.


Blauwe grotten

Blauwe grotten Zakynthos - bezienswaardigheden

De Blauwe Grotten zijn een reeks natuurlijke zeegrotten gelegen aan de noordkust. Ze staan bekend om hun heldere turquoise water, dat een opvallend blauw licht op de grotwanden werpt. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het zonlicht op de witte kalkstenen bodem van de grotten. De Blauwe Grotten zijn volgens ons één van de mooiste bezienswaardigheden en bieden een adembenemend en uniek landschap voor bezoekers.

De Blauwe Grotten zijn alleen per boot bereikbaar en boottochten zijn beschikbaar vanuit verschillende locaties op het eiland, waaronder Zakynthos-stad, Agios Nikolaos en Skinari.


Tsilivi

Tsilivi

Tsilivi is een populaire toeristische badplaats gelegen aan de noordoostkust van het eiland, ongeveer 6 kilometer van de hoofdstad. Tsilivi staat bekend om zijn prachtige stranden met watersportmogelijkheden. Het biedt een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Leuk om te winkelen of een van de leuke restaurantjes te bezoeken.


Marathonisi

Schildpadden op Zakynthos

Marathonisi, ook bekend als Schildpaddeneiland, is een klein onbewoond eiland gelegen in de Golf van Laganas. Het eiland heeft de vorm van een schildpad, vandaar de bijnaam ‘Schildpaddeneiland’.

Marathonisi is een populaire bezienswaardigheid voor toeristen vanwege zijn prachtige stranden, kristalheldere water en de kans om de zeldzame schildpadden te spotten. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanaf de nabijgelegen badplaatsen, zoals Laganas en Keri.


Keri Kaap

Keri Kaap, ook bekend als Keri Cape of Cape Keri, is een schilderachtige en indrukwekkende locatie aan de zuidwestkust. Het gebied staat bekend om zijn ruige kliffen, panoramische uitzichten op zee en het traditionele dorp Keri. De vuurtoren bevind zich op het meest zuidwestelijke punt.


Bezienswaardigheden Zakynthos

Zakynthos stad

Zakynthos stad - wat is er te doen

Zakynthos-stad, ook wel Zante-stad genoemd, is de hoofdstad. Gelegen aan de oostkust, heeft de hoofdstad een belangrijke haven en een populair toeristisch centrum, met veel winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

Enkele bezienswaardigheden in de hoofdstad:

 • Solomos Square
 • Byzantijns Museum
 • Bochali Hill

Cameo Island

Agios Sotis - Zakynthos bezienswaardigheden

Cameo Island, ook wel bekend als Agios Sostis Island, is een klein, eilandje gelegen aan de zuidkust van Zakynthos, nabij de plaats Laganas. Het eiland is via een houten loopbrug verbonden met het vasteland en is een populaire bezienswaardigheid voor toeristen vanwege zijn idyllische schoonheid, kristalheldere water en een mooie strandclub.


Glasbodemboot Agios Sostis

Een glasbodemboottocht vanuit Agios Sostis is een populaire activiteit voor toeristen die het prachtige onderwaterleven en de kust van Zakynthos willen verkennen zonder nat te worden. Agios Sostis is een klein toeristisch resort gelegen aan de zuidkust.

Glasbodemboten zijn speciaal ontworpen met een doorzichtige bodem, zodat passagiers onder de oppervlakte van het water kunnen kijken en de zeebodem, vissen en andere zeedieren kunnen observeren. Deze boottochten zijn vooral populair bij gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers. Er zijn diverse tochten langs verschillende bezienswaardigheden en hotspots.


Olijfoliefabriek

Olijfbomen Zakynthos - activiteiten

Op Zakynthos zijn er verschillende olijfoliefabrieken waar je een bezoek kunt brengen om meer te weten te komen over de productie van olijfolie en de eeuwenoude tradities die ermee gepaard gaan. Een activiteit die voor jong en oud leuk is! Olijfbomen zijn een belangrijk onderdeel van het Griekse landschap en de cultuur, en olijfolie is een essentieel ingrediënt in de Griekse keuken. Door een bezoek te brengen aan een olijfoliefabriek op Zakynthos, kun je het productieproces van dichtbij bekijken en de smaken van verse, lokaal geproduceerde olijfolie ervaren.


Waterpark

Wat een leuke activiteit voor het hele gezin! Op Zakynthos zijn er verschillende waterparken waar je een dag vol plezier en verfrissing kunt doorbrengen met familie of vrienden. Een van de populairste waterparken op het eiland is het Water Village (Waterpark Zante), gelegen in het dorp Sarakinado, op ongeveer 8 km van Zakynthos-stad.


Nog meer bezienswaardigheden en tips? Lees de blogs op Vakantiediscounter.nl:

Zakynthos tips

Meer informatie over het eiland?

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.