Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

Het Griekse eiland Kos is een populaire vakantiebestemming. Waarom is Kos zo populair onder vakantiegangers? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Het Griekse eiland is bekend om de mooie stranden en bezienswaardigheden.

Tip: Bekijk de populairste plaatsen op Kos op TUI:

Op de website van TUI vind je via bovenstaande links handige informatie over het eiland Kos. Wat is er te doen en wat zijn de mooiste plekken? Bekijk ook foto’s en video’s en ontdek wat de mooiste hotels en resorts zijn.

Er is veel te doen op het eiland, naast het genieten van de stranden en de prachtige zee. Kos heeft veel mooie hotels en resorts, de 4 mooiste hotels en resorts heeft ons team voor je uitgezocht, je vindt deze hieronder. Het Griekse eiland is ook geschikt om te duiken en snorkelen en om te wandelen.

Hotels en resorts Kos? 4 x de mooiste hotels en resorts

Dit vinden wij de mooiste hotels en resorts van Kos! Minimaal 4 sterren, vaak zelfs 5 sterren en voorzien van een zwembad en vaak een ligging direct aan het strand. Ons team vind dit de 4 mooiste hotels en resorts, bekijk ze hieronder.

Kos resort in Agios Fokas - TUI
 • KOS – Agios Fokas
 • Luxe, met privé zwembad
Kos resort Kefalos - Sunweb
 • KOS – Kefalos
 • Eén van de mooiste resorts
Kos - Tigaki - Resort - TUI
 • KOS – Tigaki
 • Prachtig resort aan zee
Kos resort Kardamena - Vakantiediscounter
 • KOS – Kardamena
 • Direct aan het strand

Hoofdstad

De hoofdstad van het Griekse eiland Kos is de stad Kos, dezelfde naam als het eiland. De hoofdstad is modern en heeft veel leuke winkels en restaurants. Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden, zoals het kasteel van de Hospitaalridders en de Romeinse bibliotheek. De stad heeft ook een aantal mooie stranden, zoals Psalidi en Lambi.

Weer en temperatuur Kos

Op Kos is er een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, natte winters. Het eiland ligt aan de Egeïsche Zee en geniet dus van een aangenaam zeeklimaat. Door de aanwezige wind is het er altijd aangenaam, ook bij hogere temperaturen.

In de zomermaanden, van juni tot september, is het weer over het algemeen warm, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Het is dan ook het hoogseizoen op het eiland, met toeristen die genieten van het strandleven en de zon.

In de wintermaanden is het weer mild, met temperaturen die meestal rond de 15 graden liggen. Er valt dan meer regen, maar ook in deze periode is het nog steeds aangenaam om het eiland te bezoeken. Helemaal als je wilt genieten van de natuur in plaats van een strandvakantie.

Bezienswaardigheden Kos

Kos biedt talrijke bezienswaardigheden voor toeristen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Platane Bomen Boulevard: een prachtige wandelboulevard met grote platanenbomen
 • Kastro: een bijzonder kasteel
 • Therma Beach: een warmwaterbronnenstrand
 • Historisch Theater: een openluchttheater uit de oudheid
 • Tree of Hippocrates: een 400 jaar oude olijfboom waarvan wordt beweerd dat Hippocrates eronder heeft geleerd.

Dit is slechts een kleine selectie van de bezienswaardigheden die te vinden zijn op het eiland Kos. Alle bezienswaardigheden bekijk je op de pagina “wat is er te doen?“.

Mooiste stranden

Kos is een eiland met mooie stranden, zoals:

 • Paradise Beach: wit zandstrand met helderblauw water dat ook geschikt is om te duiken en snorkelen.
 • Camel Beach: een rustig strand met een prachtige baai en helderblauw water.
 • Psalidi Beach: een prachtig, langgerekt strand met helderblauw water.
 • Therma Beach: dit is bijzonder! Een warmwaterbronnenstrand.

Dit is slechts een selectie van de mooiste stranden van dit Griekse eiland. Ontdek alle stranden en de mooiste hotels en resorts die direct aan het strand liggen.

Waar ligt Kos op de kaart?

Kaart Kos - Waar ligt Kos

Waar ligt het op de kaart? De Griekse eilanden kan je bekijken op de kaart, deze bestemming ligt in het oosten van Griekenland in de Egeïsche Zee  Op de kaart is het eiland in het midden te zien.

Reisinformatie

Hoelang is het vliegen?

De vliegtijd is een onderdeel van je vakantie. Het aantal uur dat je in het vliegtuig zit is afhankelijk van het soort vlucht. Kies als het kan voor een rechtstreekse vlucht, hierbij heb je geen tussenlanding. Het voordeel van een rechtstreekse vlucht is dat je geen tijd verliest met het maken van een tussenlanding, hierdoor heb je de kortste vliegtijd. De vliegtijd is afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Vanaf Amsterdam naar Kos vlieg je in ongeveer 3 uur en 45 minuten. Afhankelijk van het weer kan de vlucht langer of korter duren. Meer info over de vluchtduur.

Welk betaalmiddel?

Hier kan je betalen met de Euro.

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.