Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

Samos is een eiland in de Egeïsche Zee dat onderdeel uitmaakt van Griekenland. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden, de bezienswaardigheden, het mooie landschap en de vriendelijke bevolking.

Tip: Bekijk de populairste bestemmingen op Samos op TUI:

Wat is er op Samos te doen en wat maakt Samos bijzonder? Op de website van TUI kan je via bovenstaande links informatie en foto’s bekijken van het eiland. Ook zie je er de mooiste hotels en resorts.

Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie of die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Griekenland en bezienswaardigheden willen bekijken. Op deze pagina vertellen we je alles over het mooie Samos.

Er zijn veel mooie hotels en resorts op het mooie Griekse eiland Samos. Ons team heeft de 4 mooiste voor je uitgezocht, je vindt ze hieronder.

Samos: Top 4 mooiste hotels en resorts

Wat vinden wij de mooiste hotels en resorts van Samos? Ons team heeft een top 4 samengesteld met daarin de mooiste en beste hotels en resorts. Aan de hand van een aantal criteria is de top 4 tot stand gekomen, o.a. de ligging, het aantal sterren, onze bevindingen, aanwezigheid van een zwembad en de voorzieningen. Bekijk de mooiste hotels en resorts hieronder.

Samos resort in Pythagorion Griekenland - TUI
 • SAMOS – Pythagorion
 • Dit hotel moet je zien
Samos resort Pythagorion - Sunweb
 • SAMOS – Pythagorion
 • Aan het strand
Samos resort Pythagorion - Vakantiediscounter
 • SAMOS – Pythagorion
 • Benieuwd naar deze hotelkamer?
 • SAMOS – Pythagorion
 • Eén van de mooiste resorts!

Hoofdstad

Vathy is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. Het is een gezellig stadje met een prachtige haven die je echt moet bezoeken. De hoofdstad heeft veel smalle straatjes en historische gebouwen. In Vathy vindt zijn veel bezienswaardigheden, waaronder de oude stadsmuur en het theater. Hiernaast zijn er diverse excursies te boeken.

Weer en temperatuur

Het weer in Samos, een prachtig eiland van Griekenland, varieert afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomermaanden is het meestal warm en zonnig, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden. In de wintermaanden is het kouder, met temperaturen tussen de 10 en 15 graden gemiddeld maximaal en meer regen dan in de zomer.

Bezienswaardigheden

Wat is er te doen? Samos is een eiland in Griekenland met veel bezienswaardigheden, een rijke geschiedenis en prachtige natuur.

Dit zijn enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen:

 • Eupalinos-tunnel: een indrukwekkende watertunnel
 • Archaeological Museum of Samos: een museum met antieke kunstvoorwerpen.
 • Mount Kerkis: de hoogste berg op het eiland.
 • Het stadje Vathy: een charmant oud stadje met smalle straatjes en leuke winkeltjes.

Mooiste stranden

Samos staat bekend om de prachtige stranden met azuurblauw water en schitterende rotsen en natuur. Hier zijn enkele van de mooiste stranden op het eiland:

 • Potami Beach: een lang, wit zandstrand met kristalhelder water.
 • Psili Ammos Beach: een rustig en ongerept zandstrand met helder water en een mooi uitzicht op de bergen.
 • Megalo Seitani Beach: een mooi, ongerept zandstrand met helder water en een omgeving vol met rotsen en kliffen.

Er zijn nog veel meer mooie stranden en baaien, onze favoriete stranden kan je hier bekijken.

Kaart en ligging Samos

Kaart Samos - Waar ligt Samos

Reisinformatie

Hoelang is het vliegen?

De vliegtijd is veel veel mensen een belangrijk onderdeel van de reis. De vliegtijd is afhankelijk van de airport van vertrek en het weer. De vliegtijd vanaf Nederland is ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.