Bezienswaardigheden Rhodos

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Bekijk de mooiste reizen bij:

Griekse eilanden vakanties - TUI

Rhodos heeft veel bezienswaardigheden, excursies en activiteiten. Het mooie eiland ligt in de Egeïsche Zee en is een populaire vakantiebestemming. De leukste en mooiste bezienswaardigheden van Rhodos vind je in onze top 10. Wat is er te doen op Rhodos?

Tip: Bekijk de populairste bezienswaardigheden en vakanties op TUI:

Op de website van TUI kan je bezienswaardigheden, foto’s en video’s bekijken over deze bestemming. Wat is er te doen en wat zijn de mooiste plekken? Ook kan je er de mooiste hotels en resorts vinden.

Er is heel veel te doen op het eiland Rhodos. De top 10 bezienswaardigheden is een goede selectie, maar er is nog veel meer te doen op het Griekse eiland. De bezienswaardigheden zijn geschikt voor het hele gezin en zijn verschillend, van museum tot mooie baai.


Bekijk bezienswaardigheden, informatie en vakanties op TUI.nl:

De leukste plekken van het eiland ontdek je hieronder:

Bezienswaardigheden op Rhodos

TUI

De mooiste vakanties naar Rhodos →

 • Oude stad van Rhodos
 • Grootmeesterspaleis
 • Vlindervallei
 • Lindos
 • Prasonisi
 • Mandraki
 • Koskinou
 • Ferakloskasteel
 • Kamiros
 • De Zeven Bronnen

De bezienswaardigheden en uitstapjes bekijk je op Sunweb.nl:

Activiteiten op Rhodos

Wat is er te doen op Rhodos?

Rhodos heeft veel bezienswaardigheden. Hieronder vind je in onze top 10 de leukste uitstapjes, activiteiten en excursies. Wist je dat je vooraf de leukste excursies kunt boeken bij je reisbureau? Zo ben je zeker van een plek en heb je meteen een leuk vooruitzicht. Naast de mooie stranden en baaien is er nog veel meer te doen en te bekijken, zoals ruïnes en historische gebouwen.

Nog geen hotel of resort geboekt? Bekijk dan onderstaande hotels en resorts.

Rhodos resort in Ialyssos - Sunweb
 • Geweldige locatie aan het strand
Rhodos resort in Plimmiri - TUI
 • All inclusive, prachtig resort
Rhodos - Lakhania - Resort - Vakantiediscounter
 • Mooiste resort van het eiland?
Rhodos resort in Ixia - TUI
 • Aan zee, met zwembaden

Top 10 bezienswaardigheden Rhodos

Oude stad Rhodos

Bezienswaardigheid - Oude stad van Rhodos

De oude stad van Rhodos is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het eiland Rhodos in Griekenland. Het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Europa. De stad werd gesticht in de 14e eeuw.

De stadsmuren van de oude stad van Rhodos zijn een van de meest indrukwekkende kenmerken van de stad. Binnen de muren zijn er tal van historische gebouwen, waaronder het Paleis van de Grootmeester en de oude markt.


Grootmeesterspaleis

Het Grootmeesterspaleis is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad van Rhodos. Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Grootmeesterspaleis is de prachtige mozaïekvloer.


Vlindervallei

Vlindervallei Rhodos - bezienswaardigheden

Bezienswaardigheid de Vlindervallei, ook bekend als Petaloudes, is een beschermd natuurgebied op het Griekse eiland. Het ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad en staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en de grote hoeveelheid vlinders.

De Vlindervallei is een must-see attractie op Rhodos en biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring in de prachtige natuurlijke omgeving van het eiland.


Lindos

Bezienswaardigheden Rhodos - Lindos

Lindos is een leuk dorpje aan de oostkust van het eiland, ongeveer 55 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Het dorpje staat bekend om zijn prachtige witte huizen, smalle straatjes, historische bezienswaardigheden en prachtige stranden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lindos is de Akropolis van Lindos, een oude vesting die op een heuvel boven het dorpje ligt. Het bevat ook een aantal historische ruïnes.

Het dorpje zelf heeft ook veel te bieden, met tal van restaurants en gezellige winkels in de smalle straatjes. Er zijn prachtige stranden in de buurt van Lindos, waaronder het beroemde Lindos Beach, dat wordt omringd door hoge kliffen.


Prasonisi

Prasonisi - Rhodos

Prasonisi is een klein schiereiland in het zuiden van het eiland Rhodos. Het is een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers vanwege de sterke wind en golven die er vaak zijn.

Wat Prasonisi zo’n bijzondere bezienswaardigheid maakt, is dat het schiereiland wordt omgeven door de Egeïsche Zee aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Op het puntje van het schiereiland komt de zee bij elkaar en ontstaat er een smalle strook land die bij laag tij droogvalt en het mogelijk maakt om van de ene zee naar de andere te lopen. Dit is een unieke ervaring en een populaire plek voor bezoekers.


Rhodos bezienswaardigheden

Mandraki

Mandraki - hotspot Rhodos

Mandraki is de belangrijkste haven van de stad Rhodos en een populaire toeristische bestemming op het eiland Rhodos in Griekenland. Het is een bruisende plek vol met restaurants en winkels.

Een van de opvallende kenmerken van Mandraki zijn de drie windmolens, een populair symbool van Rhodos. De windmolens zijn gebouwd in de middeleeuwen en werden oorspronkelijk gebruikt om graan te malen. Tegenwoordig zijn ze een belangrijke bezienswaardigheid en bieden ze een prachtig uitzicht op de stad en de zee.


Koskinou

Koskinou is een traditioneel dorp gelegen op ongeveer 7 kilometer van de stad Rhodos. Het dorp staat bekend om zijn prachtige oude huizen met kleurrijke gevels, traditionele binnenplaatsen en smalle straatjes.

Een van de hoogtepunten van Koskinou is de traditionele architectuur van de huizen. De huizen zijn gebouwd van steen en klei en hebben karakteristieke houten balkons en luiken.


Feraklos kasteel

Een andere leuke bezienswaardigheid is het Feraklos kasteel.

Het Feraklos-kasteel is een middeleeuws kasteel gelegen op een heuveltop op ongeveer 8 kilometer ten zuidwesten van het dorpje Archangelos.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Feraklos-kasteel is de prachtige natuurlijke omgeving waarin het zich bevindt. Het kasteel is omgeven door heuvels, olijfgaarden en velden met wilde bloemen, waardoor het een perfecte plek is om te wandelen en te genieten van de natuur.


Kamiros

Kamiros historische bezienswaardigheid

Kamiros is een bijzondere bezienswaardigheid op het eiland. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op het eiland en een populaire toeristische attractie voor geschiedenisliefhebbers.

Kamiros is ook een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Er is een pad dat naar de top van de heuvel leidt, waar bezoekers een prachtig uitzicht hebben op de ruïnes en de omgeving.


De Zeven Bronnen

De Zeven Bronnen is een geweldige plek om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland Rhodos.

Het is een plek waar zeven bronnen ontspringen en samenkomen in een beekje, dat zich een weg baant door een prachtig bebost gebied. Het is een populaire hotspot voor zowel toeristen als lokale bewoners, en een must-see attractie voor iedereen die het eiland bezoekt.


Meer bezienswaardigheden en tips? Lees ze op devakantiediscounter.nl:

Zakynthos tips

Meer informatie over het eiland?

Griekse eilanden

Griekse eilanden - TUI

Griekenland 2024

Griekse eilanden vakantie

Mooiste eilanden Griekenland

Wat zijn de mooiste eilanden van Griekenland? Elk Grieks eiland is anders, we geven je graag informatie over de kenmerken van elk eiland. Als echte reisliefhebbers zijn wij dol op de Griekse eilanden, we vertellen je dan ook graag al onze ervaringen, tips en informatie.